Lubicie zapieksy? A włoską kuchnię? Pewnie tak – jest jedną z najpopularniejszych na świecie- przepełniona aromatem pizzy, ziół i parmezanu. Warta poznawania i próbowania! Nawiązując więc do włoskich smaków, wskakuje…
Nie ma słońca, jest szaro buro i ponuro, to chociaż zróbmy sobie ciepełko od środka. Bataty przybywajcie! Bataty – słodkie ziemniaki Są domy, gdzie trudno wyobrazić sobie obiad bez ziemniaków….
Coraz popularniejsze są roślinne wyzwania mające zachęcić jak najwięcej osób do wegańskiego stylu życia. Warto przypomnieć, że dieta nie musi być stricte wegańska, aby przynosić pozytywne korzyści takie jak, niższe…
Lubisz tosty? Ja tak! A co powiesz na to, aby je lekko podrasować? Sprawdź nasze pomysły – na pewno Ci zasmakują! Ale czy na diecie można jeść w ogóle tosty?…
Kopytka szpinakowe i solidna dawka kwasów omega-3 w jednym posiłku? To wszystko możesz mieć za sprawą tego przepisu. Kopytka serowe z kotlecikami z łososia to jeden z obiadów z V…
Rybka raz w tygodniu. Praktykujecie tą zasadę u siebie w domu? Warto mieć pod ręką szybki pomysł na rybę, żeby nawet w bardziej zajętym okresie jeść rybę co najmniej raz…
Sałatkę można zbilansować w taki sposób, aby była sycąca, pyszna i dostarczała wielu cennych składników odżywczych. To nie tylko suche zielsko. To chyba jest już jasne, prawda? Odczarujmy je! Przecież…
Jestem jabłkożercą. Twarde, kwaśne, soczyste – za to kocham polskie jabłka! Nigdzie indziej nie udało mi się kupić równie pysznych. Najczęściej jadam je w najprostszej formie: po umyciu, ze skórką,…
3 lata temu w 6 osób wybraliśmy się do Portugalii naszą czerwoną strzałą marki Volkswagen Touran. Spaliśmy pod namiotami na plaży, poznaliśmy mnóstwo super ludzi, odkryliśmy bukiet smaków lokalnego, kartonowego…
Korzystajcie póki jeszcze bób jest dostępny w sklepach! 🙂 Oto sycąca sałatka makaronowa z bobem w dwóch odsłonach: mniej i bardziej kalorycznej. Dla jednych ważniejszy jest smak, dla innych możliwość…
Prosta i zaskakująco dobra sałatka, którą przygotujesz w 35 min – łapcie przepis, bo to jest niebo w gębie!
Każdy z nas jadł pomidorową z makaronem lub ryżem – ale czy ktoś próbował takiej pyszności? Oto pomidorowa we włoskiej odsłonie – z dodatkiem mozarelli i pokruszonym chlebem 🙂