Pasta w stylu meksykańskim – czy to dobra alternatywna dla tradycyjnego smarowidła? Nawet jeśli tak, to nie oszukujmy się – masełko na chrupiącym chlebku to złoto! I spokojnie, nie trzeba z niego calkowicie rezygnować, ale na co dzień warto wybierać bardziej wartościowe zamienniki. A są one zdrowsze, bo mają: mniej tłuszczu i nasyconych kwasów tłuszczowych, a przy tym więcej białka, cennych witamin i składników mineralnych.
Z pewnością na półkach sklepowych znajdziecie wiele rodzajów warzywnych smarowideł. Dziś oceniamy jedną z gotowych past z Lidla. We wpisie znajdziecie też wskazówki czym kierować się przy wyborze kanapkowych past i do czego można je wykorzystać.
Przy wyborze past warzywnych warto szukać takich, gdzie na pierwszym miejscu są strączki lub warzywa, a nie źródło tłuszczu.
Werdykt: Smaczna, wartościowa pasta na bazie fasoli, która sprawdzi się nie tylko dla kanapek. Z pewnością jest to spoko opcja dla osób, które nie mają czasu/ochoty przygotowywać past w domu, a chcą dostarczyć roślinnego białka. Dobra na wynos. Dlatego warto spróbować!
Skąd?: Lidl
Cena: 2,99 zł/130 g
Makro (na 100 g):
Lubicie pasty kanapkowe? Często korzystacie z tych gotowych ?:) Dajcie znać jakie są Wasze ulubione, a my podrzucamy Wam kilka przepisów na takie, które można zrobić szybko samemu w domu :).
PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń hormonalnych u kobiet, które może współwystępować z insulinoopornością, problemami z płodnością, trądzikiem czy trudnościami z utrzymaniem prawidłowej masy ciała. Wpływ diety na przebieg PCOS…
W dzisiejszych czasach cukier stał się jednym z największych wrogów naszej diety. W mediach społecznościowych czy w rozmowach ze znajomymi często słyszymy: cukier uzależnia jak kokaina, cukier zabija. Wytykamy go…
“Nie stresuj się tak” – ale by było pięknie, jakby ten tekst kiedykolwiek zadziałał na kogoś, kto jest w swoim szczytowym momencie stresu. Proces odzyskiwania wewnętrznej równowagi jest bardzo złożony…
Zaburzenia z napadami objadania się (BED) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń odżywiania, które charakteryzuje się utratą kontroli nad jedzeniem i towarzyszącym temu poczuciem winy. Choć sporadyczne przejedzenie zdarza się…