Pasty kanapkowe – dlaczego warto je jeść:
Spróbuj naszych 6 propozycji! Do większości z nich nie potrzebujesz nawet blendera – są przede wszystkim proste i szybkie do przygotowania oraz bardzo smaczne. Dlatego nie zastanawiaj się dłużej!
Ciecierzycę przepłucz pod wodą. Następnie rozgnieć ją z majonezem, wodą i przyprawami. Pod koniec wymieszaj z posiekanym szczypiorkiem oraz z rzodkiewką startą na grubych oczkach tarki lub pokrojoną w drobną kostkę.
Fasolę przepłucz pod wodą. Następnie rozgnieć ją z koncentratem pomidorowym, wodą, sokiem z cytryny i przyprawami. Na koniec wymieszaj z posiekaną kolendrą lub pietruszką.
Fasolę przepłucz pod wodą. Następne czosnek przeciśnij przez praskę. Rozgnieć fasolę i czosnek z resztą składników. Na koniec wszystko wymieszaj z posiekaną natką pietruszki.
Tofu odciśnij dobrze z zalewy. Następnie zblenduj je dokładnie z resztą składników oprócz natki pietruszki. Na koniec posiekaj pietruszkę posiekaj i wymieszaj z pastą.
Sezam podpraż przez chwilę na patelni. Następnie twaróg rozgnieć z jogurtem, pesto i pieprzem. Na koniec wymieszaj z posiekaną bazylią i prażonym sezamem.
Ogórka pokrój w drobną kostkę, szczypiorek drobno posiekaj lub potnij nożyczkami. Następnie rozgnieć łososia z resztą składników.
Sklepowe pasty kanapkowe z pewnością też mogą być dobrą opcją – warto szukać takich, gdzie na pierwszym miejscu są strączki/warzywa, a nie tłuszcz, .
Robisz domowe pasty kanapkowe, czy częściej wybierasz sklepowe propozycje?
Zupa grecka z marketu – czy warto po nią sięgać? Całe szczęście gotowe zupy ze sklepów nie kojarzą się już tylko z zupami w proszku. W Lidronkach bez problemu można…
Przepisy ze szparagami – ma ktoś ochotę na pyszne dania? :). Maj i czerwiec pachną szparagami! Sezon trwa krótko, więc warto wypróbować je w kuchni póki zielone łodyżki są jeszcze…
Roślinny Gyros pewnie nikogo już nie zdziwi. Rynek bezmięsnych alternatyw wciąż się rozrasta! Obecnie w większości sklepów można znaleźć półkę z wegańskimi/wegetariańskimi opcjami. Z jednej strony – to dobry krok,…
Recenzja płatków pszenno-ryżowych Crownfield z Lidla
Nie robię sam past. Od kilku lat kupuje pasty Wawrzyniec, są naprawdę smaczne. Używam ich na kanapki zamiast masła/margaryny.
Dziękuję za przepisy – życie będzie łatwiejsze i smaczniejsze!