UWAGA ZAPNIJCIE PASY!
Przepis dla ludzi, którzy lubią życie na krawędzi!
Wykorzystasz w nim 50 ml wina.
Zostaje co najmniej 650 ml wina.
Dla własnego bezpieczeństwa możesz pominąć ten składnik.
Nie pytajcie skąd wiem 😉
Cebulę pokrój w półksiężyce, marchewkę i czosnek w plasterki.
W garnku rozgrzej oliwę, wrzuć czosnek i cebulę, smaż, aż się zeszklą. Dodaj marchewkę i podsmażaj mieszając 3-5 min.
Wlej ocet i wino, zwiększ moc gazu i odparuj płyn. Dodaj passatę pomidorową, przyprawy i fasolkę. Gotuj 15 min pod przykryciem.
10 (a może i więcej?) lat temu wrzuciłam na bloga pierwszy darmowy jadłospis do Biedronki. Pamiętam, że byłam wtedy zmęczona dietami, które wymagały objazdu pięciu sklepów, krojenia 113,53 gramów kurczaka…
Zdrow(sz)y styl życia to dla mnie priorytet. Wiem, co mi służy, co powinnam jeść, a co najlepiej omijać szerokim łukiem. A jednak… nawet mnie czasem trudno odmówić Pringlesom albo frytkom…
Na diecie nie trzeba rezygnować z przyjemności jedzenia. Smak to coś więcej niż tylko kalorie – to też satysfakcja z posiłku, uczucie sytości i mniejsze ryzyko podjadania. Dlatego warto zaprzyjaźnić…
PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń hormonalnych u kobiet, które może współwystępować z insulinoopornością, problemami z płodnością, trądzikiem czy trudnościami z utrzymaniem prawidłowej masy ciała. Wpływ diety na przebieg PCOS…