Sałatkowy dressing – sprawdź nasze pomysły jak „usmacznić” każdą sałatkę (i nie tylko!). Takie dodatki potrafią dodać wielu potrawom “tego czegoś”. Warto spróbować, bo miodowo-musztardowy „sos” może się z czasem każdemu znudzić ;).
Podane proporcje dressingów powinny wystarczyć na 2-4 porcje, a kaloryczność przeliczona jest na całość użytych składników. We wpisie podpowiadamy również do jakich dań możesz je wykorzystać.
Wykorzystaj do sałatki ze szpinakiem, kurczakiem, fetą/serem sałatkowym/kozim serem.
Wykorzystaj do pieczonego łososia, burgera z kurczakiem albo marynowanego tofu.
Wykorzystaj do sałatki z białej kapusty, papryki, marchewki, mango i tofu lub jako sos pieczonych warzyw.
Wykorzystaj do bowla z pieczonym kalafiorem lub pieczonych batatów.
Wykorzystaj do wrapa z piersią z kurczaka lub jako sos do pieczonych ziemniaków.
Masz swój hitowy dressing? Podziel się nim w komentarzu! A ja podsyłam Ci jeszcze kilka przepisów na pyszne sałatki do kompletu :).
Czasem słyszę: „Ja to prawie nic nie jem, nie wiem skąd ta masa ciała”. No to spoiler: zwykle nie od wielkich grzeszków typu wiadro lodów na raz. Najczęściej te dodatkowe…
Endometrioza to podstępna choroba. Tradycyjnie postrzegana jako schorzenie ginekologiczne ograniczone do miednicy, dziś coraz częściej uznawana jest za chorobę ogólnoustrojową, która wywołuje zmiany metaboliczne w wątrobie i tkance tłuszczowej, prowadzi…
10 (a może i więcej?) lat temu wrzuciłam na bloga pierwszy darmowy jadłospis do Biedronki. Pamiętam, że byłam wtedy zmęczona dietami, które wymagały objazdu pięciu sklepów, krojenia 113,53 gramów kurczaka…
Zdrow(sz)y styl życia to dla mnie priorytet. Wiem, co mi służy, co powinnam jeść, a co najlepiej omijać szerokim łukiem. A jednak… nawet mnie czasem trudno odmówić Pringlesom albo frytkom…