Przepisy ze szparagami – ma ktoś ochotę na pyszne dania? :).
Maj i czerwiec pachną szparagami! Sezon trwa krótko, więc warto wypróbować je w kuchni póki zielone łodyżki są jeszcze na ryneczkach.
Jak wykorzystać szparagi w całości?
Makro (na jedną porcję): 467,5 kcal / B: 26,4 g / T: 14,9 g / W: 50,9 g
Zjedz z minisałatką (np. z roszponki i pomidorków koktajlowych).
Makro*: 482 kcal / B: 35,3 g / T: 19,5 g / W: 35,5 g
* z mozzarellą light
Sprawdzą się np. jako dodatek do dania obiadowego, sałatek, jajka sadzonego albo po prostu solo!
Makro (na jedną porcję): 194,7 kcal / B: 10,7g / T: 12,6 g / W: 7,25 g
Na koniec pochwalcie się co jedliście dobrego ze szparagami w tym sezonie? :). A jeśli lubicie smaki wiosny i lata i chcecie wypróbować więcej sezonowych przepisów. A także mieć z głowy myślenie co zjęść na śniadanie, obiad i kolacje to najnowsza edycja diet z marketów poleca się pysznie!
“Nie stresuj się tak” – ale by było pięknie, jakby ten tekst kiedykolwiek zadziałał na kogoś, kto jest w swoim szczytowym momencie stresu. Proces odzyskiwania wewnętrznej równowagi jest bardzo złożony…
Zaburzenia z napadami objadania się (BED) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń odżywiania, które charakteryzuje się utratą kontroli nad jedzeniem i towarzyszącym temu poczuciem winy. Choć sporadyczne przejedzenie zdarza się…
Dieta fleksitariańska może być na początku wyzwaniem. Jeśli do tej pory białkową bazą większości Twoich posiłków było mięso to wprowadzenie roślinnych źródeł białka może wydawać się wymagające. Na szczęście możesz…
Jeśli zastanawiasz się, jak ułożyć pełnowartościową, smaczną i zbilansowaną dietę bez konieczności odwiedzania wielu sklepów, to jest dla Ciebie rozwiązanie. Korzystając z produktów dostępnych w Dino (i każdym zwykłym sklepie)…