Pasztet z indyka czy innego mięsa, to nie jest produkt, który polecamy na co dzień. Ale skoro edukujemy o ZDROWSZYCH zakupach (a nie idealnych), to dziś będzie trochę więcej o całkiem niezłym pasztecie.
Werdykt: Nie polecamy na co dzień, ale jest to mniejsze zło oparte na mięsie drobiowym niż wszelkie pasztety z MOM-u (mięsa oddzielonego mechanicznie) i wieprzowych surowców. Pamiętaj o razowym pieczywie i warzywach do posiłku, bo przecież nie samym pasztetem człowiek żyje.
Skąd?: Lidl
Cena: 4,99 zł/210 g
Jak oceniacie ten pasztet? 🙂 A jeśli nie jecie mięsa to podrzucam przepis na wegański pasztet (i pastę) bez pieczenia jako roślinną, domową alternatywę :).
Na diecie nie trzeba rezygnować z przyjemności jedzenia. Smak to coś więcej niż tylko kalorie – to też satysfakcja z posiłku, uczucie sytości i mniejsze ryzyko podjadania. Dlatego warto zaprzyjaźnić…
PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń hormonalnych u kobiet, które może współwystępować z insulinoopornością, problemami z płodnością, trądzikiem czy trudnościami z utrzymaniem prawidłowej masy ciała. Wpływ diety na przebieg PCOS…
W dzisiejszych czasach cukier stał się jednym z największych wrogów naszej diety. W mediach społecznościowych czy w rozmowach ze znajomymi często słyszymy: cukier uzależnia jak kokaina, cukier zabija. Wytykamy go…
“Nie stresuj się tak” – ale by było pięknie, jakby ten tekst kiedykolwiek zadziałał na kogoś, kto jest w swoim szczytowym momencie stresu. Proces odzyskiwania wewnętrznej równowagi jest bardzo złożony…