Kasza jaglana z cukiną – Dania Babci Zosi – tę markę możecie kojarzyć m.in. z lidlowych półek. Kaszotta, risotta, zupy czy miksy makaronowe wypadają całkiem dobrze jak na gotowce. Składy są proste, bez zbędnych dodatków, a czas przygotowania szybki. Smak to indywidualna dla każdego sprawa, więc taką ocenę pozostawiamy Wam.
Sprawdź więc recenzję jednego z gotowców z tej marki – kasza jaglana z cukinią, pomidorami i słonecznikiem. Dajemy też wskazówki jak podrasować gotowca i czy jest okej dla osób z insulinoopornością.






B: 30,6g / T: 24,8g / W: 40,7g
makro na 1 porcję:
Skąd?: Lidl
Cena: 5,99 zł/250 g




Lubicie Dania Babci Zosi? Dajcie znać, jeśli macie swoje ulubione produkty z tej marki 🙂
PS! Warto uczulić, że teksty na opakowaniu “babuni”, “swojskie”, “naturalne” itd. nie zawsze oznaczają, że produkt jest wartościowy/lepszy/zdrowszy. Dlatego czytanie etykiet zawsze się przydaje!











„Słodziki szkodzą” – to argument obowiązkowy w każdej dyskusji o słodzeniu. Zwykle poparty magicznym zaklęciem: „na PubMedzie są badania!”. I faktycznie są – zarówno wartościowe metaanalizy na dziesiątkach tysięcy osób,…











Czasem słyszę: „Ja to prawie nic nie jem, nie wiem skąd ta masa ciała”. No to spoiler: zwykle nie od wielkich grzeszków typu wiadro lodów na raz. Najczęściej te dodatkowe…











Endometrioza to podstępna choroba. Tradycyjnie postrzegana jako schorzenie ginekologiczne ograniczone do miednicy, dziś coraz częściej uznawana jest za chorobę ogólnoustrojową, która wywołuje zmiany metaboliczne w wątrobie i tkance tłuszczowej, prowadzi…











10 (a może i więcej?) lat temu wrzuciłam na bloga pierwszy darmowy jadłospis do Biedronki. Pamiętam, że byłam wtedy zmęczona dietami, które wymagały objazdu pięciu sklepów, krojenia 113,53 gramów kurczaka…