Każdy z nas jadł pomidorową z makaronem lub ryżem – ale czy ktoś próbował takiej pyszności? Oto pomidorowa we włoskiej odsłonie – z dodatkiem mozarelli i pokruszonym chlebem 🙂
Czosnek pokrój w plasterki. W garnku rozgrzej oliwę, wrzuć czosnek, smaż 30 sek. Wlej ocet winny i odparuj go przez kolejne 30 sok.
Dodaj pomidory, wodę, przyprawy. Gotuj 10 min pod przykryciem.
Czerstwe pieczywo rozkrusz w dłoniach na spore kawałki, dorzuć do zupy i gotuj ją przez kolejne 10 min.
Podawaj zupę z mozarellą.
Zupa byłaby jeszcze lepsza z burratą, która często pojawia się w Lidlu.
Czasem słyszę: „Ja to prawie nic nie jem, nie wiem skąd ta masa ciała”. No to spoiler: zwykle nie od wielkich grzeszków typu wiadro lodów na raz. Najczęściej te dodatkowe…
Endometrioza to podstępna choroba. Tradycyjnie postrzegana jako schorzenie ginekologiczne ograniczone do miednicy, dziś coraz częściej uznawana jest za chorobę ogólnoustrojową, która wywołuje zmiany metaboliczne w wątrobie i tkance tłuszczowej, prowadzi…
10 (a może i więcej?) lat temu wrzuciłam na bloga pierwszy darmowy jadłospis do Biedronki. Pamiętam, że byłam wtedy zmęczona dietami, które wymagały objazdu pięciu sklepów, krojenia 113,53 gramów kurczaka…
Zdrow(sz)y styl życia to dla mnie priorytet. Wiem, co mi służy, co powinnam jeść, a co najlepiej omijać szerokim łukiem. A jednak… nawet mnie czasem trudno odmówić Pringlesom albo frytkom…