Pasztet z indyka czy innego mięsa, to nie jest produkt, który polecamy na co dzień. Ale skoro edukujemy o ZDROWSZYCH zakupach (a nie idealnych), to dziś będzie trochę więcej o całkiem niezłym pasztecie.
Werdykt: Nie polecamy na co dzień, ale jest to mniejsze zło oparte na mięsie drobiowym niż wszelkie pasztety z MOM-u (mięsa oddzielonego mechanicznie) i wieprzowych surowców. Pamiętaj o razowym pieczywie i warzywach do posiłku, bo przecież nie samym pasztetem człowiek żyje.
Skąd?: Lidl
Cena: 4,99 zł/210 g
Jak oceniacie ten pasztet? 🙂 A jeśli nie jecie mięsa to podrzucam przepis na wegański pasztet (i pastę) bez pieczenia jako roślinną, domową alternatywę :).
Zupa grecka z marketu – czy warto po nią sięgać? Całe szczęście gotowe zupy ze sklepów nie kojarzą się już tylko z zupami w proszku. W Lidronkach bez problemu można…
Przepisy ze szparagami – ma ktoś ochotę na pyszne dania? :). Maj i czerwiec pachną szparagami! Sezon trwa krótko, więc warto wypróbować je w kuchni póki zielone łodyżki są jeszcze…
Roślinny Gyros pewnie nikogo już nie zdziwi. Rynek bezmięsnych alternatyw wciąż się rozrasta! Obecnie w większości sklepów można znaleźć półkę z wegańskimi/wegetariańskimi opcjami. Z jednej strony – to dobry krok,…
Recenzja płatków pszenno-ryżowych Crownfield z Lidla
Komentarze
Zaloguj się!