Smakuje nawet zatwardziałym mięsarianom, na co dzień gardzącym zieleniną. Jest pożywna, sycąca, zdrowa, dietetyczna i przede wszystkim – przepyszna.
Nieoczywiste połączenie składników daje oryginalny, ale nieprzekombinowany efekt. Daję okejkę, a Was zachęcam do wypróbowania!




Idealnie smakuje w towarzystwie czerwonego wina!


Wartości odnoszą się do jednej porcji (połowa składników z przepisu)
Sałatka z buraków dobrze smakuje na zimno – bez problemu można zabrać ją do pracy czy szkoły. Sprawdzi się jako kolacja, lunch, a do obiadu może być dodatkiem do porcji mięcha!
Mam nadzieję, że sałatka z burakami posmakuje Wam równie bardzo, co sałatka z awokado, pomidorami i tuńczykiem czy moja ulubiona wersja klasycznego Cezara.
Znacie jakieś ciekawe przepisy z wykorzystaniem buraków?











„Słodziki szkodzą” – to argument obowiązkowy w każdej dyskusji o słodzeniu. Zwykle poparty magicznym zaklęciem: „na PubMedzie są badania!”. I faktycznie są – zarówno wartościowe metaanalizy na dziesiątkach tysięcy osób,…











Czasem słyszę: „Ja to prawie nic nie jem, nie wiem skąd ta masa ciała”. No to spoiler: zwykle nie od wielkich grzeszków typu wiadro lodów na raz. Najczęściej te dodatkowe…











Endometrioza to podstępna choroba. Tradycyjnie postrzegana jako schorzenie ginekologiczne ograniczone do miednicy, dziś coraz częściej uznawana jest za chorobę ogólnoustrojową, która wywołuje zmiany metaboliczne w wątrobie i tkance tłuszczowej, prowadzi…











10 (a może i więcej?) lat temu wrzuciłam na bloga pierwszy darmowy jadłospis do Biedronki. Pamiętam, że byłam wtedy zmęczona dietami, które wymagały objazdu pięciu sklepów, krojenia 113,53 gramów kurczaka…