Przepis na zupę po meksykańsku – rozgrzewający, bogatobiałkowy, idealny na zimowy dzień

Typ dania: obiad
Kuchnia: meksykańska
Dieta: klasyczna
Porcje: 4
Czas przygotowania: 40 min
Zupa meksykańska z kurczakiem – rozgrzewajaca, sycąca, ze sporą ilością białka w porcji, idealna na chłodne dni, dlatego musicie jej spróbować póki zima trwa! 🙂
Możecie zjeść solo, albo z kawałkami tortilli podgrzanymi na suchej patelni, jeśli chcecie sprawić, aby danie było bardziej treściwe.
P.S. Nie zrażajcie się dodatkiem kakao – ono w ciekawy sposób podkręca smak zupy, serio! Dlatego próbujcie i dajcie znać w komentarzach czy Wam posmakowało :).
Zupa meksykańska ile ma kalorii (makro 1 z 4 porcji zupy):
Jecie więcej zup jesienią, zimą? U mnie są zdecydowanie częściej – jestem zmarzluchem, dlatego potrzebuję takiego rozgrzania od środeczka 😀
A jeśli lubicie zupy, ale uważacie, że to mało pożywne dania, to koniecznie sprawdźcie co do nich dodać, aby syciły na dłużej.
Lunchbox do pracy to jedno z tych dorosłych wyzwań, które chciałoby się zlecić komuś innemu i nie pamiętać o tym przez kolejnych kilka lat. Męczy nas brak pomysłów, brak czasu,…
Kto nie kocha naleśników? Cienkie, delikatne, pełne smaku – klasyka, która nigdy się nie nudzi. Naleśniki z serem to idealna opcja zarówno na śniadanie, jak i na słodki obiad czy…
Fit muffinki – dlaczego je polecamy? Wypieki, w których trzeba wszystko wymieszać jedną łyżką są czasem najlepszym wyjściem kiedy chce się czegoś słodkiego, ale domowego albo gdy goście wpadają niedługo…
Zdrowy lunchbox do pracy lub na uczelnię to coś, co warto rozważyć, jeśli pracujesz poza domem i chcesz jeść zdrowiej na co dzień. Jedzenie na mieście jest pyszne, sama lubię…