Typ dania: kolacja, obiad
Kuchnia: bliski wschód
Dieta: wegańska, wegetariańska
Porcje: 1
Czas przygotowania: 20 min
Zanim wypróbujesz ten przepis, przemyśl sprawę.
Istnieje duże ryzyko, że sklepowy hummus przestanie Ci smakować :)! Ta konsystencja jest boska! Podaję przepis na duuuużą porcję 🙂
Lista składników:
Sposób przygotowania:
Opcjonalnie papryka słodka i/lub ostra (możesz podzielić całość na dwie porcje i jedną z nich dopaprycznić).
Poleca się na weekendowe spotkania ze znajomymi! Jeśli uda Ci się schować przed nimi chociaż trochę ;), wykorzystaj go jako smarowidło do kanapek albo urozmaicenie sałatek.
W szczelnym pojemniku, w lodówce może stać do 5 dni. Dobrze znosi mrożenie.
Problem polega na tym, że zazwyczaj znika tak szybko, że nie ma czego mrozić 🙂
Lunchbox do pracy to jedno z tych dorosłych wyzwań, które chciałoby się zlecić komuś innemu i nie pamiętać o tym przez kolejnych kilka lat. Męczy nas brak pomysłów, brak czasu,…
Kto nie kocha naleśników? Cienkie, delikatne, pełne smaku – klasyka, która nigdy się nie nudzi. Naleśniki z serem to idealna opcja zarówno na śniadanie, jak i na słodki obiad czy…
Fit muffinki – dlaczego je polecamy? Wypieki, w których trzeba wszystko wymieszać jedną łyżką są czasem najlepszym wyjściem kiedy chce się czegoś słodkiego, ale domowego albo gdy goście wpadają niedługo…
Zdrowy lunchbox do pracy lub na uczelnię to coś, co warto rozważyć, jeśli pracujesz poza domem i chcesz jeść zdrowiej na co dzień. Jedzenie na mieście jest pyszne, sama lubię…