Przepyszna chlebowa-pomidorowa z mozarellą

Każdy z nas jadł pomidorową z makaronem lub ryżem – ale czy ktoś próbował takiej pyszności? Oto pomidorowa we włoskiej odsłonie – z dodatkiem mozarelli i pokruszonym chlebem 🙂
Czosnek pokrój w plasterki. W garnku rozgrzej oliwę, wrzuć czosnek, smaż 30 sek. Wlej ocet winny i odparuj go przez kolejne 30 sok.
Dodaj pomidory, wodę, przyprawy. Gotuj 10 min pod przykryciem.
Czerstwe pieczywo rozkrusz w dłoniach na spore kawałki, dorzuć do zupy i gotuj ją przez kolejne 10 min.
Podawaj zupę z mozarellą.
Zupa byłaby jeszcze lepsza z burratą, która często pojawia się w Lidlu.
Lunchbox do pracy to jedno z tych dorosłych wyzwań, które chciałoby się zlecić komuś innemu i nie pamiętać o tym przez kolejnych kilka lat. Męczy nas brak pomysłów, brak czasu,…
Kto nie kocha naleśników? Cienkie, delikatne, pełne smaku – klasyka, która nigdy się nie nudzi. Naleśniki z serem to idealna opcja zarówno na śniadanie, jak i na słodki obiad czy…
Fit muffinki – dlaczego je polecamy? Wypieki, w których trzeba wszystko wymieszać jedną łyżką są czasem najlepszym wyjściem kiedy chce się czegoś słodkiego, ale domowego albo gdy goście wpadają niedługo…
Zdrowy lunchbox do pracy lub na uczelnię to coś, co warto rozważyć, jeśli pracujesz poza domem i chcesz jeść zdrowiej na co dzień. Jedzenie na mieście jest pyszne, sama lubię…