Typ dania: Deser, obiad
Kuchnia: polska
Dieta: wegetariańska
Porcje: 1
Czas przygotowania: 30 minut
Kluski leniwe z dużą ilością białka i z wykorzystaniem resztkowych produktów (twaróg i jogurt) w całości -dzięki czemu nie czekają w lodówce na zużycie z dużym prawdopodobieństwem zepsucia. Korzystamy tu z sezonowych owoców, czyli jabłek, co również jest ważne w oszczędniejszej kuchni. Sezonowe gotowanie pozwala trochę zaoszczędzić, a przy tym to mnóstwo smaku i wartości odżywczych!
Koszt jednej porcji to niecałe 4 zł, a użyte składniki zakupione były w Lidlu w połowie października.
Leniwe:
Dodatki:
Jabłka możesz wymienić na inne owoce, które lubisz lub które akurat masz w domu. Polecam mocno z jagodowymi!
Jakie dodatki lubicie do leniwych?
A jeśli chcecie gotować szybko i tanio, ale nie macie teraz czasu, ani pomysłów na samodzielne komponowanie swoich posiłków, to jesienne diety z marketów (najszybsza i najtańsza edycja) polecają się na tą chłodną porę roku :).
Lunchbox do pracy to jedno z tych dorosłych wyzwań, które chciałoby się zlecić komuś innemu i nie pamiętać o tym przez kolejnych kilka lat. Męczy nas brak pomysłów, brak czasu,…
Kto nie kocha naleśników? Cienkie, delikatne, pełne smaku – klasyka, która nigdy się nie nudzi. Naleśniki z serem to idealna opcja zarówno na śniadanie, jak i na słodki obiad czy…
Fit muffinki – dlaczego je polecamy? Wypieki, w których trzeba wszystko wymieszać jedną łyżką są czasem najlepszym wyjściem kiedy chce się czegoś słodkiego, ale domowego albo gdy goście wpadają niedługo…
Zdrowy lunchbox do pracy lub na uczelnię to coś, co warto rozważyć, jeśli pracujesz poza domem i chcesz jeść zdrowiej na co dzień. Jedzenie na mieście jest pyszne, sama lubię…