Kluski leniwe z dużą ilością białka i z wykorzystaniem resztkowych produktów (twaróg i jogurt) w całości -dzięki czemu nie czekają w lodówce na zużycie z dużym prawdopodobieństwem zepsucia. Korzystamy tu z sezonowych owoców, czyli jabłek, co również jest ważne w oszczędniejszej kuchni. Sezonowe gotowanie pozwala trochę zaoszczędzić, a przy tym to mnóstwo smaku i wartości odżywczych!
Koszt jednej porcji to niecałe 4 zł, a użyte składniki zakupione były w Lidlu w połowie października.
Leniwe:
Dodatki:
Jabłka możesz wymienić na inne owoce, które lubisz lub które akurat masz w domu. Polecam mocno z jagodowymi!
Jakie dodatki lubicie do leniwych?
A jeśli chcecie gotować szybko i tanio, ale nie macie teraz czasu, ani pomysłów na samodzielne komponowanie swoich posiłków, to jesienne diety z marketów (najszybsza i najtańsza edycja) polecają się na tą chłodną porę roku :).
Czasem słyszę: „Ja to prawie nic nie jem, nie wiem skąd ta masa ciała”. No to spoiler: zwykle nie od wielkich grzeszków typu wiadro lodów na raz. Najczęściej te dodatkowe…
Endometrioza to podstępna choroba. Tradycyjnie postrzegana jako schorzenie ginekologiczne ograniczone do miednicy, dziś coraz częściej uznawana jest za chorobę ogólnoustrojową, która wywołuje zmiany metaboliczne w wątrobie i tkance tłuszczowej, prowadzi…
10 (a może i więcej?) lat temu wrzuciłam na bloga pierwszy darmowy jadłospis do Biedronki. Pamiętam, że byłam wtedy zmęczona dietami, które wymagały objazdu pięciu sklepów, krojenia 113,53 gramów kurczaka…
Zdrow(sz)y styl życia to dla mnie priorytet. Wiem, co mi służy, co powinnam jeść, a co najlepiej omijać szerokim łukiem. A jednak… nawet mnie czasem trudno odmówić Pringlesom albo frytkom…