Przepisy ze szparagami – ma ktoś ochotę na pyszne dania? :).
Maj i czerwiec pachną szparagami! Sezon trwa krótko, więc warto wypróbować je w kuchni póki zielone łodyżki są jeszcze na ryneczkach.
Jak wykorzystać szparagi w całości?
Składniki (na dwie porcje):
Sposób przygotowania:
Makro (na jedną porcję): 467,5 kcal / B: 26,4 g / T: 14,9 g / W: 50,9 g
Składniki (na jedną porcję):
Sposób przygotowania:
Zjedz z minisałatką (np. z roszponki i pomidorków koktajlowych).
Makro*: 482 kcal / B: 35,3 g / T: 19,5 g / W: 35,5 g
* z mozzarellą light
Składniki (na dwie porcje):
Sposób przygotowania:
Sprawdzą się np. jako dodatek do dania obiadowego, sałatek, jajka sadzonego albo po prostu solo!
Makro (na jedną porcję): 194,7 kcal / B: 10,7g / T: 12,6 g / W: 7,25 g
Na koniec pochwalcie się co jedyliście dobrego ze szparagami w tym sezonie? :). A jeśli lubicie smaki wiosny i lata i chcecie wypróbować więcej sezonowych przepisów. A także mieć z głowy myślenie co zjęść na śniadanie, obiad i kolacje to najnowsza edycja diet z marketów poleca się pysznie!
Zupa grecka z marketu – czy warto po nią sięgać? Całe szczęście gotowe zupy ze sklepów nie kojarzą się już tylko z zupami w proszku. W Lidronkach bez problemu można…
Roślinny Gyros pewnie nikogo już nie zdziwi. Rynek bezmięsnych alternatyw wciąż się rozrasta! Obecnie w większości sklepów można znaleźć półkę z wegańskimi/wegetariańskimi opcjami. Z jednej strony – to dobry krok,…
Recenzja płatków pszenno-ryżowych Crownfield z Lidla
Zdrowsze grillowanie – czy w ogóle jest możliwe? Ciepło, cieplej, coraz cieplej, a więc … otwarcie sezonu grillowego czas start! Grille, ogniska, imprezy pod chmurką, to wszystko wiąże się z…
Komentarze
Zaloguj się!