Zanim wypróbujesz ten przepis, przemyśl sprawę.
Istnieje duże ryzyko, że sklepowy hummus przestanie Ci smakować :)! Ta konsystencja jest boska! Podaję przepis na duuuużą porcję 🙂
Lista składników:
Sposób przygotowania:
Opcjonalnie papryka słodka i/lub ostra (możesz podzielić całość na dwie porcje i jedną z nich dopaprycznić).
Poleca się na weekendowe spotkania ze znajomymi! Jeśli uda Ci się schować przed nimi chociaż trochę ;), wykorzystaj go jako smarowidło do kanapek albo urozmaicenie sałatek.
W szczelnym pojemniku, w lodówce może stać do 5 dni. Dobrze znosi mrożenie.
Problem polega na tym, że zazwyczaj znika tak szybko, że nie ma czego mrozić 🙂
Czasem słyszę: „Ja to prawie nic nie jem, nie wiem skąd ta masa ciała”. No to spoiler: zwykle nie od wielkich grzeszków typu wiadro lodów na raz. Najczęściej te dodatkowe…
Endometrioza to podstępna choroba. Tradycyjnie postrzegana jako schorzenie ginekologiczne ograniczone do miednicy, dziś coraz częściej uznawana jest za chorobę ogólnoustrojową, która wywołuje zmiany metaboliczne w wątrobie i tkance tłuszczowej, prowadzi…
10 (a może i więcej?) lat temu wrzuciłam na bloga pierwszy darmowy jadłospis do Biedronki. Pamiętam, że byłam wtedy zmęczona dietami, które wymagały objazdu pięciu sklepów, krojenia 113,53 gramów kurczaka…
Zdrow(sz)y styl życia to dla mnie priorytet. Wiem, co mi służy, co powinnam jeść, a co najlepiej omijać szerokim łukiem. A jednak… nawet mnie czasem trudno odmówić Pringlesom albo frytkom…