Sałatkowy dressing – sprawdź nasze pomysły jak „usmacznić” każdą sałatkę (i nie tylko!). Takie dodatki potrafią dodać wielu potrawom “tego czegoś”. Warto spróbować, bo miodowo-musztardowy „sos” może się z czasem każdemu znudzić ;).
Podane proporcje dressingów powinny wystarczyć na 2-4 porcje, a kaloryczność przeliczona jest na całość użytych składników. We wpisie podpowiadamy również do jakich dań możesz je wykorzystać.
Wykorzystaj do sałatki ze szpinakiem, kurczakiem, fetą/serem sałatkowym/kozim serem.
Wykorzystaj do pieczonego łososia, burgera z kurczakiem albo marynowanego tofu.
Wykorzystaj do sałatki z białej kapusty, papryki, marchewki, mango i tofu lub jako sos pieczonych warzyw.
Wykorzystaj do bowla z pieczonym kalafiorem lub pieczonych batatów.
Wykorzystaj do wrapa z piersią z kurczaka lub jako sos do pieczonych ziemniaków.
Masz swój hitowy dressing? Podziel się nim w komentarzu! A ja podsyłam Ci jeszcze kilka przepisów na pyszne sałatki do kompletu :).
Na diecie nie trzeba rezygnować z przyjemności jedzenia. Smak to coś więcej niż tylko kalorie – to też satysfakcja z posiłku, uczucie sytości i mniejsze ryzyko podjadania. Dlatego warto zaprzyjaźnić…
PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń hormonalnych u kobiet, które może współwystępować z insulinoopornością, problemami z płodnością, trądzikiem czy trudnościami z utrzymaniem prawidłowej masy ciała. Wpływ diety na przebieg PCOS…
W dzisiejszych czasach cukier stał się jednym z największych wrogów naszej diety. W mediach społecznościowych czy w rozmowach ze znajomymi często słyszymy: cukier uzależnia jak kokaina, cukier zabija. Wytykamy go…
“Nie stresuj się tak” – ale by było pięknie, jakby ten tekst kiedykolwiek zadziałał na kogoś, kto jest w swoim szczytowym momencie stresu. Proces odzyskiwania wewnętrznej równowagi jest bardzo złożony…